Известие

Collapse
No announcement yet.

156 или 166 това е вЪпроса???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156 или 166 това е вЪпроса???

може ли да ви чуя мнението за (alfa 156 2.4jtd) и (alfa 166 2.4jtd)??? немога да избера коя от двете да си купя!!!

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=14687

Comment

И 2та модела са добри като цяло,въпреки това 166 превьзхожда с удобствата си и има насоченост към клас лимозина

Comment

Всичко според мен е въпрос на чувство и двата автомобила са уникални но човек трябва сам да си избере. Успех колега

P.S. Аз моита като я видя и тръпки ме побиват
        EX 156 1.6 TS

Comment

еха, колега ...тези алфи са също като самарите, като ги чета ...капризни, така че няма да имаме проблем

Comment

избора се свежда до това какво читаво ще намериш. другия варянт е да гледаш и чакаш да излезе твоята кола. оня ден докато ми се обади един френд за туко що дошла 166 без забележка хубава година я бяха продали. за това обикаляне и гледане колега
            Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

вАпроса вече е дискутиран има няма 4-5 пъти
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Това са две коли в два различни класа.
                1. 156 е в среден клас кола,от зад е тясн и няма удобството на 166.
                2. 166 е в клас лимузини и е доста по-комфортна кола и съответно по-скъпа.
                За това вече избора е твой успех.
                Алфа Ромео 147-2.0 16V 2002g-ГИ
                The pleasure of driving Alfa Romeo!

Comment

...
                  Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 00:07.
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Приятелю,
                    и аз в началото се колебаех между тези два модела. Както колегите тук споменават, колите са различни класове. 166 е изключително комфортна и голяма кола, тип лимузина.С 2 думи - тежкарска кола. 156 според мен не и отсътпва кой знае колко. Малко по-малка е. Карал съм и двата модела. Аз лично избрах 156, защото повече ми харесва вида и. Много по-агресивна изглежда.
                    Успех с избирането !

Comment

зависи за какво ще я използваш колата, ако е за града и извън него - 156, ако е най-вече за извънградско по-добре - 166-цата, в града за нея е по-трудно да й намериш място - цял кораб е, но за дълъг път е идеална
                      ако последно се ориентираш към 166, то гледай да е от фейслифта 2003, преди фейслифта нещо не са избарани, предполагам че и на други преди фейслифта не ги къдри муцуната, особено с тези малки фарчета излиза доста несъразмерно
                      моя избор беше 156-ца и до ден днешен не съжалявам, дори се замислям след време да си взема и една 145-ца за из града, малка градска количка

Comment

и аз бях пред този избор но колкото по-лимо толкова в града само гъзарията за външният вид остава.....а ако ще е лимозина има къде по-добри решения! Така че заложих на много добър външен вид и лека пъргавелка. 156 изглежда една идея по-компактна и стегната, а повечето от нас карат 80-90% градско и ще си виждат повечето време колата паркирана пред офиса или дома....повярвайте ми така да се радвам на абсолютно актуалните и днес форми все едно след всяка автомивка нова кола съм си купил Абе просто Пинанфарина дезайн
                        NESH
                        156 '99 1,6TS+JR Filter+ Ported&Polished head cut 0.42mm, 4mm скъсени водачи на клапаните, ported&polish trotle body, Lightweight Alu Crank Pulley 538g , cat. off, remap

Comment

156-цата е по-малка от 166, но не е по-маневрена, т.е. има голям радиус на завой, което не е най-доброто за градско каране. Въпросът според мен е изцяло финансов, поддръжката на 166 е доста по-скъпа от тази на 156. Ти си избираш кое можеш да изхранваш, но и в двата случая е по-добре да се спреш на дизелова модификация по причини разисквани из един куп теми във форума. Успех!
                          Giulietta 1,6 JTDm 2013
                          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Зависи какво търсиш в една кола, ако искаш да е по-спортна 156 е твоята кола, ако искаш да е по-"тежкарска" 166 е един невероятен автомобил бизнес клас! Въпрос на личен избор!
                            sigpic
                            НА ВСЯКА ПРАВА DRAG. НА ВСЕКИ ЗАВОЙ DRIFT

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                              [...] Въпросът според мен е изцяло финансов, поддръжката на 166 е доста по-скъпа от тази на 156.
                              Тук не съм много съгласен - двигателите са еднакви - поддръжката е еднаква. По окачването - това на 166 е с около 20-30% по-скъпо за поддръжка (за справка темите с цени и подобрения), но е значително по-здраво (последното са думи на Румен).

Аз лично по-харесвам 166-цата, но като покупка е по-скъпа (10-15%) и доста по-рядка (трудна за намиране).

Отностно кое е по-подходящо за в града - не мисля че има съществена разлика - 166-цата е с 30-тина см по-дълга, но по-неманеврена кола (12 м радиус на завой!) от 156-цата не съм карал.

P.S. @RPWWD: Уважавам твоето мнение, да не започваме спор и да разводняваме темата на човека.
                              Subaru Legacy 3.0R
                              Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
                              sigpic

Comment

Working...
                              X